Havheks.dk

Havheks.dk

Kravspecifikation

havhekselivPosted by Havheks Tue, October 23, 2018 21:56:33

Hvis jeg nu havde været på jagt efter et it-system, som jeg skulle bruge hver dag og gerne vil være afhængig af, så ville jeg køre efter en model som ovenstående. Hele fem enkle punkter:

1. Beskrive forretningsmæssige behov
2. Fastlægge vurderingskriterier
3. Foretage prækvalifikation
4. Indhente tilbud
5. Leverandørworkshops

Måske kan man bruge samme model til at finde en Version 3? Der er bare et problem... før jeg kan begynde at kigge efter leverandøren til Version 3, så skal jeg beskrive de forretningsmæssige behov. Det er jo svært, når jeg ikke kender forretningen, Havheks, specielt godt.

Så måske er det der, jeg skal starte. Kend brugeren først. Hm.

Så hermed:
0. Beskrive brugeren
Jeg har for ganske nyligt fået lavet personlighedsprofil i forbindelse med arbejde og er på gode dage disciplineret, stabil, velovervejet, fornuftig, metodisk, resolut, målrettet og viljestærk. På dårlige dage beskrives jeg som udiplomatisk, kold, smålig, distanceret, overkritisk, nærtagende, grov, bedrevidende, kontrollerende og arrogant.

Det helt gennemgående træk er, at jeg er super selvkritisk og har tendens til at vende alt indad og bebrejde mig selv for ting, der går galt. Jeg har behov for at stille mange spørgsmål og blive fodret med mange detaljer og det kan virke trættende, at der altid er et spørgsmål mere. Jeg er længe om at træffe en beslutning, fordi jeg har behov for at gå i detaljer og overveje dem, før jeg kommer frem til noget.

Og selvom det ovennævnte beskriver mig i en arbejdssituation, så rammer det også nogenlunde rigtigt i min ikke-arbejdsprofil. Især det med selvkritikken. Jeg tvivler rigtig meget på mig selv og tror jo slet ikke på mig selv. Er helt hysterisk dårlig til at tage i mod komplimenter - ved ikke, hvordan jeg skal tackle dem og tænker, at de ikke passer.

Jeg vil rigtig gerne have, at folk kan lide mig. Det gør, at jeg mange gange bliver kørt over. Jeg har tendens til at sige ja til ting, selvom jeg egentlig ikke har vildt lyst til dem, fordi jeg ikke vil opfattes som kedelig eller som en, man ikke kan lide. Jeg er konfliktsky til en vis grænse, men når jeg over den, bliver jeg umådelig barsk og ligefrem, så jeg nemt kommer til at støde folk fra mig. Når jeg bliver fortvivlet eller ked af det, viser det sig tit som vrede og det bliver tit misfortolket af folk omkring mig. Har i de situationer egentlig mest brug for at blive forstået, trøstet og krammet, men det sker typisk ikke, fordi jeg virker så kold og afvisende. Jeg søger bekræftelse - det handler meget om, at jeg har fået skrammer i sidste forhold - og jeg går (for) langt for at få den. Nogle gange også over mine egne grænser.

Jeg har mange ord. Også i konfliktsituationer, hvor jeg bruger rigtig mange ord. Det kan opfattes som om jeg saver folk over verbalt.

Jeg kan virke reserveret og skal se folk an. Har, i forbindelse med mine datingapp-oplevelser, øvet mig rigtig meget på at lukke mere op og vise, hvem jeg er. Der har jeg ikke fundet balancen endnu...

Jeg er kærlig og opmærksom overfor dem, der kommer rigtig tæt på. Jeg elsker at grine og snakke sammen. Elsker at være fysisk tæt på, at holde i hånd, at kramme. Jeg har skrammer fra det sidste forhold, som har gjort mig tilbageholdende i forhold til at lukke folk rigtigt ind. Jeg giver gerne mange detaljer om mig selv, men kun dem, som jeg ville fortælle til mine kollegaer også.

Lige i øjeblikket er jeg rigtig dårlig til at være alene med mine tanker. Skal øve mig i at være helt mig selv og hvile i mig selv - og det er måske der, jeg skal arbejde allerførst, så jeg kender brugeren, før jeg begynder at beskrive de behov, jeg har.

Så hermed en beslutning mere: Helt ro på og ikke mere mødes med andre, før jeg har mødt mig selv og ved, hvad jeg er og hvad jeg vil. Uanset, hvor meget jeg længes efter bekræftelsen og en at hviske, putte, kramme og kysse med. Og dukker han op... så skal jeg holde fast i mig selv og minde mig selv om, at man skal ville mig for at komme i nærheden af mig. Jeg er det værd!

Ellers venter Sunny Beach og mit trampstamp!.